středa 12. června 2019

ZMRZLINOVÉ ODPOLEDNE

Nedávno jsem měla možnost se zúčastnit workshopu, kde jsem si spolu s dalšími blogery a influencery, vyzkoušela tvoření dezertů se zmrzlinami Carte D´Or. Všechno se odehrávalo ve škole vaření Cocina Rivero, kde jsme pod dohledem odborníků mohli vyzkoušet různé techniky a vyblbnout se s různým zdobením.













K dispozici jsme měli neskutečné množství různých ozdob, ovoce, polevy, jedlé květy nebo posypky. A úplně poprvé jsem si mohla vyzkoušet i práci se třpytivým práškem, který mě jako správnou straku hned zaujal :) 





Program workshopu zněl jasně - vytvořit dva dezerty a užít si to na maximum. Přiznám se, že jsem z toho měla trochu obavy a v první chvíli jsem neměla vůbec konkrétní nápad, z čeho dezert vytvořit. Nebo jsem spíš měla tolik nápadů, že by to dohromady na talíři vytvořilo spíš cirkus :) Přece jen, když před sebou vidím tolik možností zdobení i profíků, co to vážně umí, nutí mě vymýšlet spousty kreací.



Vedle všech těch food blogerů, pro které je aranžování jídla každodenní samozřejmost, jsem si přišla jako úplné nemehlo, ale zas si říkám, že kosmetiku bych naaranžovala o něco líp zase třeba já :) Takže novinkovou zmrzlinu s příchutí Sacher dortu jsem doplnila spoustou čokolády a trochu toho ovoce. 

Na talíř jsem nejdřív (děsně umělecky samozřejmě :) rozetřela čokoládovou a sušenkovou pomazánku, na kterou jsem dala vykrojená kolečka piškotového korpusu, který jsem taky trochu namazala čoko pomazánkou. Na to jsem nasypala trochu nakrájené hořké čokolády a to všechno doplnila zmrzlinou s novou příchutí sachru. A aby té čokolády nebylo až moc, přihodila jsem ještě plátky karamboly, která tvoří takové pěkné hvězdičky. 

Chvíli mě napadlo udělat i takové čoko špízy, doplněné ovocem, ale trochu jsem se bála, jak dlouho by to zmrzlina vydržela v pěkném stavu. Fakt fotit a připravovat cokoliv se zmrzlinou je trochu "stres", protože máte neuvěřitelně limitovanou dobu, po kterou jde něco dělat a ne vždy se to povede (viz. níže). V tomhle ohledu mají rtěnky a pudry značnou výhodu a člověk si je může aranžovat jak dlouho chce :)




Pro druhou variantu dezertu jsem se rozhodla vybrat oblíbenou jahodovou zmrzlinu. Tady jsem si už vyzkoušela třpytivý prášek, kterým jsem potírala sněhové pusinky a snažila se od profíků okouknout, jak se tvoří takové ty efektní tahy štětcem po talíři :) Kupodivu stačí klasický malířský plochý štětec a nějakou hustější polevu. Uznávám, že kdybych to předtím trochu víc natrénovala, výsledek by byl asi o něco lepší, ale teď mám zas důvod to zkoušet třeba i doma, abych nazdobila něco dobrého třeba i pro někoho z rodiny.

Takže po efektní štětcové variaci jsem opět neodolala vykrojení korpusu, na které jsem posadila rozkrojenou makronku (prý to takhle rozpůlené působí víc umělecky :) a okolo posypala trochu nastrouhaného sušeného ovoce. Sněhové pusinky jsem natřela třpytivým potravinářským práškem a i když moje původní vize byla taková, že budou trochu víc ombré a barevně budou různě růžové, ve výsledku se mi to úplně nepodařilo :) Nevadí, protože dobrá zmrzlina dokáže zachránit cokoliv a víc než estetický dojem, je přední chuť a radost z vlastnoručně vytvořeného díla, souhlasíte? 




A takhle to dopadá, když si chcete udělat selfičko se svým výtvorem, který je už trochu ve skluzu :)



Takže až mě příště někdo pozve zase něco tvořit, budu už zase o něco víc šikovnější a zkušenější, slibuju :) Třeba vás tím inspiruju a budete mít hned chuť si doma něco dobrého se zmrzlinou Carte D´Or vytvořit. V tom aktuálním vedru to může být dobrá výmluva, proč si trochu dát :)

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře! Blogger mi bohužel technicky neumožňuje odpovídat na komentáře jednotlivě, proto odpovídám vždy hromadně. Pokud se stane, že vám na váš dotaz neodpovím, kontaktujte mne prosím mailem, děkuji :)